1407

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Friday 14/07

ROLAND VAN CAMPENHOUT & TINY LEGS TIM

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting

(op vertoon van studentenkaart).

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Peetvader en kroonprins van de Belgische Blues openen Gentse Feesten met uniek blues concert.

 

Roland Van Campenhout & Tiny Legs Tim staan garant voor een avond vol authentieke blues. Ook al draait Roland al meer dan 50 jaar mee in de snel veranderende muziekwereld, hij slaagt er telkens weer in een nieuw publiek aan te spreken en aansluiting te vinden bij de jongere generaties. Toen Roland enkele jaren terug het debuutalbum van Tiny Legs Tim te horen kreeg, schreef hij: “Now we have a young man who names himself Tiny Legs Tim, and just with his six strings and a stomping foottapboard he brings back the ghost and magic of Bukka White and Robert Johnson.” Tim ontpopte zich tot een gevestigde waarde binnen de Europese blues scene en eerder dit jaar verscheen zijn alom geprezen akoestische album “Melodium Rag”. Dit concert wordt een muzikale ontmoeting tussen twee blues muzikanten van een andere generatie, waarbij ze hun gemeenschappelijke liefde voor de blues met elkaar delen.

SHAKE DOWN TIM & THE RHYTHM REVUE

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Energieke spring in het veld zorgt voor een high-energy Juke Joint party.

 

Deze band brengt met het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en strakke

ritmesectie, een mix van zowel low-down als happy blues, wilde Memphis-boogie en jukejointstomp. Ze ademen the blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen en van daar naar Chicago reisden. Dit kwartet neemt je op sleeptouw van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre, met prominente rollen voor saxofonist Bart Stone en het gitaarwerk van bandoprichter Tim Ielegems, die indruk maken met hun verbluffend authentiek geluid en opgewekt karakter. In 2016 bracht Rhythm Bomb Records (Londen) hun eerste album ‘Hard to catch’ uit, dat zowel in binnen- en buitenland zeer goed ontvangen werd. Deze band zal ongetwijfeld Missy Sippy in rep & roer zetten met muziek die resoluut op de heupen én de ziel van het publiek mikt!

 

GUY VERLINDE INVITES THE MIGHTY GATORS

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Grondlegger van de hedendaagse Gentse blues scene nodigt The Mighty

Gators uit voor een spetterende sessie.

 

In januari 2011 organiseerde Guy als eerste, op maandelijkse basis, Blues-Jam-Sessions in Gent. Deze werden vlug zeer populair en vormden de basis van de hedendaagse Gentse blues scene. Tot op vandaag organiseert Guy, samen

met Tiny Legs Tim, de tweewekelijkse jams in Missy Sippy. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Guy Verlinde de eerste sessie tijdens de Gentse Feesten op gang trekt. Hij nodigt The Mighty Gators uit, de band waarmee hij non-stop in binnen- en buitenland toert. De band zal niet enkel grasduinen in het rijke blues repertorium, maar wordt ook uitgedaagd om heel wat nummers te spelen die niet meer op hun setlist staan. Dit wordt een uniek concert en is een must voor alle Guy Verlinde & The Mighty Gators fans en voor iedereen die de Belgische blues & roots muziek een warm hart toedragen.