1607

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Sunday 16/07

GUY VERLINDE & NILS DE CASTER

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Een muzikale ontmoeting tussen Gentse blues man & muzikale meester-schilder.

 

Guy Verlinde & Nils De Caster ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een akoestische blues jam in Missy Sippy. De klik was er meteen. Kort daarna werden er plannen gesmeed, maar overvolle agenda’s stonden een verdere samenwerking jammer genoeg in de weg. Tijdens de Gentse Feesten is het dan eindelijk zo ver en zullen deze grote Gentse muzikanten een éénmalig concert spelen in Missy Sippy. Voor deze samenwerking haalt Guy nummers die hij lang niet meer speelde van onder het stof en laat die muzikaal meesterlijk inkleuren door Nils. Mis dit éénmalig concert niet en ervaar hoe 2 muzikanten met een verschillende achtergrond elkaar feilloos aanvoelen met hun tijdloze liefde voor de taal van roots- en bluesmuziek.

RAMAN.

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Een mix van eerlijkheid en balls, zorgt voor een bitterzoete muzikale cocktail.

 

RAMAN. is de winnaar van het rockconcour ‘De Jonge Wolven 2016’. Voor hen: “Niet te veel poespas. Eerlijkheid en balls zijn de enige woorden die deze wereld nog iets meer nodig heeft.” Met deze filosofie, wat vuile gitaren en psychedelische soundscapes worden de dromerige nummers van frontman Simon Raman met de juiste ruwheid verwekt. Dat de band nog niet zo lang bestaat, weerhoudt hen er niet van hun publiek meteen bij het nekvel te grijpen. Simon Raman heeft naast zang- en gitaartalent ook een neus voor goede nummers. Als we het goed hebben, gaat deze band een fantastische toekomst tegemoet. Maak deel uit van die toekomst en ontdek in Missy Sippy de wondermooie schoonheid van RAMAN.

 

TOON VLERICK & MATT T MAHONY INVITE

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Jonge ‘blues guitar slingers’ vermengen jazz en blues tot een eigenzinnig verhaal.

 

Toon Vlerick verdiende zijn sporen in de blues als gitarist van Guy Verlinde & The Mighty Gators, terwijl hij zich voorheen voornamelijk focuste op zijn studies aan het conservatorium in Gent. Ondertussen slaat hij zijn vleugels uit en staat hij aan de zijde van Bert Ostyn bij Absynth Minded. Matt T Mahony, studeerde jazz aan het conservatorium in Gent en Groningen en toert sinds enkele jaren met zijn eigen band. Deze twee gitaristen zijn in de Gentse blues scene dus lang geen onbekenden meer. Naast hun eigen muzikale projecten organiseren ze samen elke eerste zondag van de maand “The Sunday Sessions” in Missy Sippy. Zij brengen ongetwijfeld een stomende blues sessie en nodigen hun muzikale vrienden uit waarmee ze tot in de late uurtjes een feestje zullen bouwen.