1707

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Monday 17/07

PAPER WINGS

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Close harmony Americana met leden van o.a. Douglas Firs & Bony King.

 

Bram Vanparys en Gertjan Van Hellemont zijn naast de drijvende krachten achter respectievelijk Bony King en Douglas Firs, ook gewoon gelijkgestemde zielen. Zoals uit hun muziek blijkt, delen de twee een melancholische kijk op het leven en een voorliefde voor folk, country en rock. Niet toevallig zijn dit de genres die groot werden in de Verenigde Staten. Paper Wings is het project waarmee Van Hellemont en Vanparys, bijgestaan door Cleo Janse, hun liefde voor Americana bezingen. Ze doen dit aan de hand van zorgvuldig gekozen covers uit de oeuvres van o.a. Neil Young, Jackson Browne, … die ze met minimale begeleiding en prachtige meerstemmigheid brengen. We voelen ons vereerd hen te mogen ontvangen in Missy Sippy. Muziek om bij voorkeur bij weg te dromen met een goede single malt whisky en dansend kaarslicht.

WALTER BROES & THE MERCENARIES

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

The Godfather van de Belgische rootsmuziek is terug!

 

Vier jaar na The Seatsniffers loste Walter Broes vorig jaar zijn nieuwe album “Movin’ Up”. Allemaal originals met ingrediënten uit het beste wat de Americana scene te bieden heeft. Zijn muziek heeft de drive van The Cramps, de border-town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam. Hij is één van de enige Belgische gitarist-songwriters die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico door de lokale rootsmuzikanten als ‘the real thing’ in de armen wordt gesloten. Noem hem de man die zijn volk hun haar leerde kammen of David Lynch met een Fender Telecaster. Het is allemaal goed, zolang je hem maar niet retro noemt. Walter Broes is Belgische rootsmuziek met een internationale uitstraling.

 

NICO DUPORTAL (FR) INVITES

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Top gitarist uit Frankrijk brengt opzwepende jump blues uit de Fifties.

 

Frankrijk is nu niet meteen het land dat we associëren met jumpin’ ryhthm & blues en rock ’n’ roll. Maar wees gerust: als je Nico Duportal bezig ziet en hoort, waan je je in één klap vele jaren jonger. Al verschillende platen en honderden optredens lang wekt hij de muziek, waar wellicht onze grootouders op dansten tijdens hun jeugd in de fifties, op een bijzondere manier weer tot leven. Dit is niet zomaar nostalgie. Nee, hij is echt zo cool als hij eruitziet. Zijn muziek is aanstekelijk op een zeer onnavolgbare manier! Tijdens deze sessie wordt hij bijgestaan door top contrabassist Filip Vandebril (Lady Lynn) en Bernd Coene op drums die mee zorg zullen dragen voor deze nu al fantastische blues sessie.