1807

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Tuesday 18/07

PATRICK RIGUELLE & JAN HAUTEKIET

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

The musician’s musician speelt een intiem luister concert met zijn boezemvriend.

 

Patrick Riguelle , prille vijftiger en meer dan dertig jaar gerespecteerd & gevierd zanger en “musicians musician”, verdiende zijn sporen in zowat heel Europa als sidekick van God en Klein Pierke. Ze allemaal opsommen is onbegonnen werk maar als Brendan Croker, Elliott Murphy, Jools Holland, … – en dichter bij huis – Gorki, De Mens, Noordkaap, Clouseau of Boudewijn De Groot van zijn diensten gebruik willen maken om hun albums of concerten te verfraaien, weet je dat het met zijn veelzijdig talent goed zit. In 1999 richt hij ‘De Laatste Showband’ op voor de gelijknamige talkshow op Eén (VRT). Twaalf seizoenen lang begeleiden ze letterlijk honderden grote en minder grote sterren uit binnen- en buitenland met het hele land als getuige en bewonderaar. Tijdens de Gentse Feesten speelt hij een uniek duo concert in de Missy Sippy met zijn boezemvriend en pianist Jan Hautekiet die we niet enkel kennen als radioman van Studio Brussel en Radio1, maar ook als begenadigd pianist van o.a The Scabs, Rick De Leeuw, …

BLUEBIRD

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Akoestisch blues geweld uit Gent! Jonge kerels met een oude ziel.

 

Deze jonge band, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, liet zich al meermaals opmerken tijdens de intussen legendarische blues jams in Missy Sippy. Bluebird brengt doorleefde songs met harmonicasolo’s die refereren naar de tijd dat blues ‘a way of life’ was, met echo’s van Walter Horton, Sonny Boy Williamson I en II, George Harmonica Smith, James Cotton en Little Walter. De gitaren spreken, huilen en fluisteren op het juiste moment. De backbeat is steady & groovy en heeft een borstelige soft-touch. De band neemt het publiek mee op een tocht door de Mississippi Delta en passeert even langs de Chicago blues scene, waar ze een aantal obscure jaren 1930-40 blues songs wegritsen.

 

NAOMI SIJMONS INVITES REENA RIOT

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

The upcoming leading lady van de Belgische muziekscene!

 

et haar muziek bonkt Naomi Sijmons je tegen het trillende voorhoofd, ze hakt je ingewanden in zwevende stukken, en ze jaagt ijzeren vlinders in je buik. Kunnen witte meisjes de blues herdefiniëren, een nieuw maar vertrouwd geluid geven en tot een genre maken dat ook vandaag tijdeloos blijkt? Ja, zij is het bewijs dat dit wel degelijk kan. Naomi heeft haar talent geenszins van vreemden, want haar goeie ouwe vader, wijlen Fons Sijmons, heeft haar ongetwijfeld met de paplepel doorgegeven hoe uit een vertroebelde en toch ook vrolijke geest, muziek van grote klasse wordt geschept. Ze is geen poppetje, geen pin up, geen babe van dertien in een dozijn, welnee, ze is een rasechte muzikante. Soms vergelijkt men haar met Janis Joplin, Bonnie Raitt, Joni Mitchell, beïnvloedingen die goed staan op je curriculum vitae, maar Naomi heeft op jonge leeftijd haar eigen stem en geluid gevonden. Naomi is een ster aan ons firmament die niet ophoudt met rijzen en daar mag de Vlaamse muziekwereld bijzonder gelukkig mee zijn.