2007

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Thursday 20/07

KOEN DE CAUTER & RONY VERBIEST

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Vlaamse Gispy Swing die Django Reinhardt terug tot leven wekt.

 

Koen De Cauter hoeft eigenlijk geen introductie meer. Hij is al 3 decennia vaandeldrager van de gipsy swing jazz in België. Hij speelde in 1975 als eerste in heel West-Europa opnieuw de muziek van Django Reinhardt. Zijn kompaan Rony Verbiest leerde al als kind accordeon spelen. Hij komt uit een muzikale familie en het spreekwoord over ‘de appel en de boom’ is hier helemaal op zijn plaats. Naast

accordeon studeerde Rony later ook drums en saxofoon en ontwikkelde hij een fascinatie voor jazzmuziek. Hij speelde met grote namen als Johnny Griffin, Rob Madna, Jeff Clayton en Etienne Verschueren. Ook met de baritonsaxofoon treedt hij vaak op. In 1990 begon hij, dankzij Johan Verminnen, weer accordeon te spelen. Dit wordt een zeer mooi & virtuoos concert.

THE GOON MAT & LORD BENARDO

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Een hypnotiserende blues party met slide gitaar en schreeuwende harmonica riffs.

 

Momenteel toeren zij voornamelijk door Europa met hun band Boogie Beasts, maar

tijdens de Gentse feesten komen ze als duo naar Missy Sippy. The Goon Mat aka Mathias Dalle is een ‘old school blues’ gitarist, die de techniek heeft van de Jonge Elmore James en de rauwheid van Iggy en The Stooges. Hij wordt bijgestaan door Lord Benardo aka Fabian Bennardo, die de blues harmonica naar een hoger niveau tilt, met zijn krachtige sound & stijl. De samenwerking tussen de The Goon Mat & Lord Benardo is een perfecte combinatie die resulteert in een vette explosieve sound. Zij vertalen hun voorliefde voor elektrische Delta blues in een eigenzinnig geluid dat klinkt als “The Black Keys” die jammen met “John Lee Hooker” op een rave die tot in de kleine uurtjes duurt. De rit is besmettelijk & zeer onweerstaanbaar.

 

VINCENT SLEGERS INVITES

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Jonge bluesgitarist ontpopt zich tot een volleerd Hill Country blues performer.

 

Als solomuzikant brengt Vincent Slegers eigen nummers geworteld in de tradities

van de Amerikaanse muziek, met name de North Mississippi Hill Country Blues.

Zijn muziek typeert zich door een ritmische gitaarstijl, vaak met nadruk op slidegitaar, een kenmerkende stem en stomp box begeleiding. Zijn lyrics zijn ‘to the point’ en vertellen kale verhalen over het leven, de liefde, verdwenen geluk en hoop voor de komende dag. Tijdens deze sessie nodigt hij zijn muzikale vrienden uit voor een stomende set downhome Hill Country Blues.