2107

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Friday 21/07

JOHAN HELDENBERGH & NILS DE CASTER

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Verhalen en muziek uit de rijke Bluegrass geschiedenis.

 

Dat Johan Heldenbergh naast een ijzersterk acteur ook een begenadigd banjospeler

is, konden we ontdekken in de film “The Broken Circle Breakdown” van Felix Van Groeningen. Dit werd één van de meest succesvolle Vlaamse films ooit en greep net naast een Oscar beeldje. Niet enkel de acteerprestaties maakten indruk, maar Vlaanderen maakte zo ook kennis met de rijke Bluegrass traditie. Het mag dan ook niet verwonderen dat The Broken Circle Bluegrass Band enkele jaren terug overal waar ze kwamen volle zalen trok. Johan Heldenbergh brengt samen met Nils De Caster, die zowel in de film als ‘on tour’ deel uit maakte van de Broken Circle Bluegrass Band, een éénmalig optreden vol verhalen en muziek uit deze rijke Amerikaanse muziektraditie; die zowel ingetogen, fragiel, als uitbundig feestelijk kan zijn. Dit wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van het Missy Sippy Blues & Roots Festival.

 

TINY LEGS TIM BAND

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Old school blues met een eigenzinnige twist door de rijzende ster van de Belgische blues.

 

Na vier succesvolle albums en met een uitstekende live reputatie bewijst Tiny Legs Tim dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl waarmee hij inhoudelijk moeiteloos alle clichés overstijgt. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar crossroads-verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen, een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd. Eerder dit jaar verscheen zijn alom geprezen akoestische album “Melodium Rag” en trok hij volle zalen als duo met zijn ‘partner in crime’ Steven Troch op harmonica. Maar sinds enkele jaren toert Tiny Legs Tim ook met een volledige Rhythm & Blues band. Deze band met topmuzikanten als Frederik Van den Berghe op drums, Karel Algoed op bas en ook hier Steven Troch op harmonica zal ongetwijfeld de pannen van het dak spelen tijdens hun concert in Misy Sippy.

 

JAN DE BRUIJN (NL) INVITES

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Blues vakmanschap van een Nederlandse blueslegende.

 

Jan de Bruijn speelt al meer dan vijfendertig jaar de blues recht uit het hart. In de jaren tachtig leidde hij The Crew, de rhythm & blues band die jarenlang een toonaangevende rol speelde in het internationale clubcircuit. In 2013 bracht Jan eindelijk zijn langverwachte soloalbum uit. “The Long Way Home” werd breed omarmd als het beste wat hij tot dan toe maakte. Drie jaar later verscheen de opvolger “Bittersweet”, dat zelfs nog hogere ogen gooide bij de pers en vakbroeders. Jan de Bruijn is een geweldig gitarist met een diepe stem en een even dienstbare als onvermijdelijke podiumpersoonlijkheid. Hij deelde podia en studio’s met internationale sterren als Johnny Copeland, Jerry McCain, Otis Clay, Blue Blot, Big Time Sarah en vele anderen. Dit wordt een sessie waar de blues met veel kunde op een voetstuk zal worden geplaatst.