2207

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Saturday 22/07

BILLY & BLOOMFISH

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

Gentse blues sisters eren hun Queens of the Blues.

 

Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels toerden in het verleden door Europa met de ‘Blues Angels’ & ‘About Queens of the blues’. Ze speelden zowel in kleine clubs als op grote festivals zoals Blues Peer en Paradiso in Amsterdam. Deze klasse dames weten indruk te maken met hun puur, rauw en harmonieus stemmenwerk en eigenwijs gitaarspel. Ze zijn ook de enige act in Europa die blues speelt op een Chinese Maangitaar. Doe daar een flinke dosis good-vibes bovenop en je hebt alle ingrediënten voor een steengoed concert.

 

BROKEN WINGS

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Authentieke Chicago blues door jonge Gentse Bluesband.

 

De Gentse blues scene is ‘alive & kicking’. Steeds meer blues verslaafden vinden een thuis in Missy Sippy. Het is dé ontmoettingsplaats geworden voor blues muzikanten. Aan de toog worden er niet alleen veel wilde plannen gemaakt, maar verschillende nieuwe blues bands zien er ook het levenslicht. Zo ontstond Broken Wings, na een geslaagde blues jamsessie,

geïnspireerd door de sound die ze samen creëerden. De leden van Broken Wings, met onder andere supergitarist Bram Beelaert, Olivier Vander Bauwede (zang en blues harp), Frederik De Cocker (drums) en Dieter de Mits (bas), eren hun Chicago blues helden

met verve. Hey, Hey, the blues is alright!

 

LITTLE JIMMY INVITES

 

GRATIS - TYPE: Staand DUUR: 01h00-03h00

 

De manier waarop Little Jimmy de Hill Country Blues vertolkt, maakt hem tot een icoon en mag hij naast veel Amerikaanse blues artiesten staan.

 

Deze einzelgänger van de blues die destijds met zijn groep The Sharks het

voorprogramma van o.a. The Rolling Stones en The Who verzorgde en lange tijd aan de zijde van Chris Whitley speelde, verdient met zijn solowerk absoluut een plek in de schijnwerpers! Dit wordt een zeer speciale bluessessie, die alle kanten uit kan gaan. Enkel begeleidt door een drummer belooft dit een swampy & sweaty blues party te worden ‘till the break of dawn.