2307

Gentse Feesten Blues & Rootsfestival 2017

 

Sunday 23/07

ROLAND VAN CAMPENHOUT & guest

 

TOEGANG: VVK €12 - ADD €15 / Student 50% korting (op vertoon van studentenkaart)

 

TYPE: ongenummerde zitplaatsen – 20h00-22h00

 

‘Éminence grise’ van de Belgische blues speelt intiem concert.

 

Roland Van Campenhout hoeft wellicht geen introductie meer. De peetvader van de Belgische blues is niet onder één noemer te vatten. Hij draait al 50 jaar mee, maar kon telkens weer een nieuw publiek aanspreken en aansluiting vinden bij jongere generaties. Kom genieten van een uniek soloconcert van de ‘éminence grise’ van de Belgische blues. Alles kan en niets is gepland. Roland brengt een mystery guest mee en bouwt de spanning daarmee op. Wil je weten met wie hij komt, bestel dan alvast je ticket voor dit concert.

 

BURND.’S NEW ORLEANS BRASS BAND

 

GRATIS - TYPE: Staand - DUUR: 23h00-00h30

 

Een muzikale trip naar The Big Easy met Gentse New Orleans Brass band.

 

Dat de Gentse drummer Bernd Coene gefascineerd is door de zwoele en opzwepende ritmes van New Orleans, bleek uit zijn project aan het Gentse conservatorium. Hij arrangeerde een concert voor brass band, geïnspireerd op de Second Line brass bands uit New Orleans. Iedereen was danig onder de indruk en BURND. kreeg meteen een vaste spot in Missy Sippy om één keer per maand een New Orleans sessie te organiseren. Dit is ondertussen de maandelijkse ontmoetingsplaats voor alle brass addicts in Gent. Tijdens dit concert nemen Bernd en zijn blazerssectie het publiek mee naar de zwoele straten van New Orleans. Een opzwepend en zomers optreden dat ongetwijfeld tot een Second Line parade zal leiden in Missy Sippy.

 

GENT ALL-STAR SESSION HOSTED BY TINY LEGS TIM & GUY VERLINDE

 

GRATIS - TYPE: Staand – DUUR: 01h00-03h00

 

Gentse Blues Brothers sluiten Gentse Feesten af met stomende all-star blues sessie.

 

Guy Verlinde & Tiny Legs Tim behoren tot de top van de blues in België en zijn daarnaast ook

de drijvende kracht achter de Gentse blues buzz. Door hun drukbezette agenda spelen ze zelden samen op één podium, maar voor de Gentse Feesten maken ze graag een uitzondering. Voor deze sessie nodigen ze hun Gentse ‘Blues Friends’ uit voor een jam. Dit wordt de spreekwoordelijke ‘laatste duw’. Nog één keer wordt de vermoeidheid van 10 dagen Gentse Feesten overwonnen voor

deze wilde afsluiter van het festival. Het Missy Sippy Blues & Roots Festival will go out with a big bang, want er is gegarandeerd livemuziek tot 5h00 in de ochtend!